Fågelbo

Frågor & svar

Svar på de mest återkommande frågorna.

Vad ska vi göra om vi inte hittar extrasängen eller om vi inte lyckas starta diskmaskinen?

När ni anländer till Fågelbo möter vi er och visar er runt, då passar vi på att visa var all utrustning finns och hur allt fungerar. Om ni har några frågor under vistelsen finns vi alltid tillgängliga via telefon.


Hur behöver jag förbereda mig inför en vistelse på Fåglarö? Vad ska jag ta med mig?

Något som bör planeras innan resan är vad ni ska äta och dricka under vistelsen. Närmaste mataffär finns en båtresa bort (Linanäs på Ljusterö) eller en timmes tur till Vaxholm. Det går också att beställa leverans via www.mathem.se till den egna bryggan.

Ett alternativ till egna lakan och handdukar är att hyra frottéhanddukar och manglat sänglinne av oss. Planerar ni en festmiddag med nära och kära kan ni dessutom hyra linnetextilier för vackra bordsdukningar av oss.


Hur många personer rymmer Fågelbo?

De tre sovrummen har 5 sovplatser, men det finns även 3 extrasängar om sällskapet är upp till 8 personer. Totalt finns alltså 8 sovplatser.


Vad finns det för olika aktiviteter på ön?

Fågelbo är en fordonsfri ö där ni kan njuta av sandstränder, klippbad och vackra ängar. Öns gångvägar utgör också ett utmärkt underlag för löpträning, vilket uppskattas av de som ser träning som en naturlig del av sin semester. I början av juli anordnas barnens fotbollsskola på Fåglarö – här behöver man anmäla sig i god tid.

Förutom stranden, bryggan och roddbåten finns metspön, bouleklot, badmintonutrustning och kubb. Här finns aktiviteter för alla, oavsett om man vill ha en lugn eller aktiv semester.

Ibland känns som att man har kommit till någon annans hem när man hyr en stuga, är så fallet med Fågelbo?

Vi förstår dig helt och hållet! Tanken är att Fågelbo ska kännas som Ert eget hem under vistelsen – stugorna är fräscha och välstädade när ni anländer och utan privata tillhörigheter.


Jag har läst att det kan vara ont om färskvatten i skärgården – hur är det på Fåglarö?

Sedan sommaren 2020 har Fåglarö kommunalt sommarvatten, men som på alla skärgårdsöar är man sparsam med vattnet.

Finns det flytvästar att låna?

Det finns 7 stycken flytvästar att låna.  40-60 kg 2st, 30-40 kg 1 st, 15-30 kg 3 st, 30-50 kg 1st

Om ni har några övriga frågor är ni varmt välkomna att höra av er!